Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е отложил почивката си и в неделя ще

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е отложил почивката си и в неделя ще
Коментари Харесай

Нетаняху отложи ваканцията си

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е отсрочил почивката си и в неделя ще организира среща по въпросите на сигурността във военна база в Тел Авив, заяви Times of Israel.

Според вестника министър-председателят беседва с началника на Генералния щаб на въоръжените сили Херци А-Леви.

Дискусията визира въпросите на военната подготвеност и сигурността на фона на информацията, че някои резервисти от ЦАХАЛ са решили да спрат да участват в подготвителните лагери в символ на митинг против правната промяна.

Нетаняху трябваше да почива на Голанските възвишения.

Протести против правната промяна в Израел се провеждат съвсем всяка седмица от началото на годината.

Преди месец националистическо-религиозната коалиция, образувана след избори предишния ноември, прие закон за ограничение на някои от пълномощията на Върховния съд, въпреки уличните протести и неодобрението от най-силния съдружник на Израел Съединените щати

Това е първото утвърждение на законопроект, който е част от правосъдната промяна, нужна съгласно Нетаняху за балансиране на пълномощията и прекъсване на несъразмерните намеси на Върховния съд в политиката на държавното управление.

Критиците споделят, че плануваната промяна заплашва демократичните правила на Израел и независимостта на съдилищата и напомнят, че самият Нетаняху е изправен пред дело за корупция.

Съединените щати осъдиха гласуването в Кнесета и приканиха за консенсус, само че не намекнаха, че държавното управление на Нетаняху може да се сблъска с на практика последици, демонстрирайки рестриктивните мерки на въздействието на президента Джо Байдън върху дългогодишния десен водач.

В невиждана социална политическа реакция хиляди протестиращи излязоха на улиците по време на гласуването в понеделник, лекарите оповестиха стачка във вторник, а някои армейски резервисти оповестиха, че няма да се явят при повикване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР